Uçurumdan serbest atlayış heyecanı, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin bu yılki ikinci etabıyla Boston’da devam ediyor. 8-9 Haziran tarihleri arasında ABD'nin Boston şehrinde gerçekleşecek olan etkinlik, serinin 100’üncü etabı olma özelliğini taşıyor. Finalin ise 10 Kasım’da Avustralya’da yapılması planlanıyor.

Boston’da Unutulmaz Bir Etap

Sezon açılışını Atina'da yapan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, üçüncü kez Boston’a dönüyor. Sporcular, Boston'daki ikonik Çağdaş Sanat Enstitüsü'nden mavi sulara atlayış yapacaklar. Her etapta en iyi performansı sergilemek için yarışan atlayışçılar, bu yıl da Boston'da büyük bir mücadele verecek.

Kadınlar ve Erkekler Kategorisinde Büyük Rekabet

Galatasaray'ın odak noktasındaki Richard Rios'un değeri 76 milyon sterlin! Galatasaray'ın odak noktasındaki Richard Rios'un değeri 76 milyon sterlin!

Bu yılın ilk etabında, kadınlar kategorisinde geçen yılın genel klasman ikincisi Molly Carlson, yalnızca 0,1 puan farkla son şampiyon Rhiannan Iffland’ı geçerek birinci olmuştu. Erkekler kategorisinde ise son şampiyon Rumen sporcu Constantin Popovici yeni yılın ilk galibiyetini elde etmişti.

7’nci Etap Antalya’da

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 7’nci etabı, 29 Eylül’de Antalya’da gerçekleşecek. Boston etabının ardından serinin durakları şöyle sıralanıyor: 30 Haziran’da İtalya, 20 Temmuz’da İrlanda, 10 Ağustos’ta Norveç ve 25 Ağustos’ta Kanada. Serinin finali ise 10 Kasım’da Avustralya’da yapılacak.

24 Sporcu Zirve İçin Yarışıyor

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu, kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor.

Kaynak: DHA