İran halkı, helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahyan ve diğer mesai arkadaşlarının cenazesi için başkent Tahran’da bir araya geldi. Binlerce kişi, erken saatlerden itibaren Tahran Üniversitesi çevresinde toplandı. Cenaze namazını, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı.

Yas ve Dualar

Tahran sokakları, Reisi'nin portrelerine sarılan ve yas tutan kalabalıklarla doldu. Tahran Üniversitesi'nde toplanan vatandaşlar, gözyaşları içinde dini lider Hamaney'in kıldırdığı cenaze namazına katıldı. Üst düzey yetkililer de cenaze namazında hazır bulundu. Hamaney, kazada hayatını kaybedenlerin başında dualar okudu.

Cenaze Töreni ve Defin

Tahran'da düzenlenen törende, "mazlumların hizmetkârına veda" yazılı dev pankartlar dikkat çekti. Tahran sakinlerinin, kısa mesajlar ile cenazeye davet edildikleri bildirildi. Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen cenaze töreni, salı günü Tebriz ve Kum'da on binlerce siyah giyimli Şii din adamının matem görüntüleriyle başlamıştı.

Cenazeler, Tahran'dan Reisi'nin memleketi Meşhed'e götürülecek. Burada, İmam Rıza Türbesi'ndeki cenaze törenlerinin ardından defnedilecek.

Gazze'de ölü sayısı 37 bin 296'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 37 bin 296'ya ulaştı

Küresel Taziyeler

Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümünün ardından, küresel müttefikler Rusya ve Çin ile NATO taziyelerini iletti. BM Güvenlik Konseyi de ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet