Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak

Rekabet Kurumu'nun Meta hakkında başlattığı soruşturmada, Threads uygulamasının Instagram'a bağlanmasıyla rekabetin ihlal edildiği değerlendirilerek para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verildi.

İyi haber: Rekabet Kurulu, Threads uygulamasını Instagram'a bağlayarak rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla Meta Platforms Inc.'e dava açtı. Hakkındaki soruşturma sırasında para cezası ve ihtiyati tedbir aldı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Kuruma sunduğu önerilerin yeterli olmadığı öğrenilerek, şirkete tanınan sürenin dolması halinde günlük 4.796.152,96 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca Instagram ile Threads arasında veri birleşmesini önlemek için geçici önlemlerin uygulanmasına karar verildi.

Kurul basın açıklamasında, "META'nın, Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetleri tarafından toplanan verileri birleştirerek çevrimiçi görüntülü reklamcılık ve sosyal medya hizmetleri pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini karmaşıklaştırdığı ve pazara girişte engel oluşturduğu değerlendirildi. bazı yükümlülükler getirildi."

Bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi için belirlenen sürenin 9 Aralık 2023 tarihinde dolduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Son olarak META tarafından Kuruma sunulan öneriler yeterli görülmedi. Bu nedenle META'ya tanınan sürenin dolması ile birlikte META'ya META'ya günlük 4.796.152,96 TL idari para cezası kesildi." "Para cezası verilmesine karar verildi" dedi.

Açıklamada, kullanıcıların verilerinin META'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetleri arasında birleştirilmesi konusunda yanıltıldığı ve Meta'nın taleplere uymadığı iddia edildi.

INSTAGRAM'A TEDBİR

Rekabet Kurulu ayrıca META hakkında "Instagram Konuları ve Uygulamalarına bağlantı vererek hakim konumunu kötüye kullandığı" iddiasıyla ihtiyati tedbir kararı çıkardı. Kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Ayrıca META'nın sunduğu temel hizmetler ve bunlara bağlı hizmetlerle bir ekosistem olarak faaliyet gösterdiği, bu durumun META'nın her hizmetten elde ettiği güç ve bilgi birikimini başka bir hizmete aktararak gücünü arttırmasına olanak sağladığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması sonucu oluşabilecek veri birleştirme davranışının önlenmesi amacıyla geçici tedbirlerin alınmasına karar verildi.

Kaynak: karar