ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

Rusya'da resmi olmayan sonuçlara göre 5. kez devlet başkanı seçilen Vladimir Putin, hapishanede hayatını kaybeden başlıca rakibi Aleksey Navalni ile ilgili sessizliğini bozdu. Putin, "Ne yapalım, hayat, olan oldu" ifadesini kullandı.

Navalni'nin ölümüne ilişkin açıklama, muhalefet liderinin ölümünün ardından Putin'in ilk kez yaptığı konuşma olarak dikkat çekti. Navalni'nin hapishanede ölümünün ardından destekçileri, Putin yönetimini sorumlu tutmuş ve Kremlin'in doğal nedenlerle öldüğünü savunduğu Navalni'nin ölümüne ilişkin açıklamaları sert bir şekilde eleştirmişti. Navalni, geçen yıl Almanya'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmış ve daha sonra Rusya'ya dönmüştü. Ancak, ülkenin ücra bir bölgesindeki hapishanede tutuluyordu ve hapiste işkence gördüğü ve zehirlendiği iddiaları gündeme gelmişti.

Putin'in açıklamasında, Navalni'nin esir takası kapsamında bırakılmasına onay verdiğini de belirtti. Ancak, Putin'in "Ne yapalım, hayat, olan oldu" şeklindeki ifadesi, Navalni'nin ölümüne ilişkin tartışmaları daha da alevlendirdi. Navalni'ye yakın isimler, Putin'in bu sözlerini Navalni'nin cinayete kurban gittiğinin bir kanıtı olarak yorumladı. Putin'in açıklaması, muhalifler tarafından Navalni'nin öldürülmesine dair bir itiraf olarak nitelendirildi.

Öte yandan, Navalni'nin ölümüyle ilgili olarak Rusya ve Almanya arasında gerçekleştirilecek esir takası haberleri basında yer almış, ancak bu takas gerçekleşmeden Navalni'nin ölümü meydana gelmişti. Bu durum da Navalni'nin ölümünün ardında şüpheleri artırmıştı.

Kaynak: SON DAKİKA