E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı! E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı!

Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO), Marmara Denizi'ndeki petrol potansiyelini araştırmak için önemli bir adım attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO'ya Marmara Denizi'nin üç farklı bölgesinde petrol arama ruhsatı verdi. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmasıyla resmileşti.

Verilen lisanslar kapsamında TPAO'nun, Tekirdağ il sınırları içerisinde 13 bin 149 hektar, Tekirdağ ve Balıkesir'de 54 bin 238 hektar, Tekirdağ'da ise 27 bin 668 hektar açık deniz sahasında petrol arama faaliyetleri yürütebileceği belirlendi. ve Çanakkale. Bu lisanslar, TPAO'ya 8 yıl süreyle petrol arama ve arama faaliyetleri yetkisi verecek.

TPAO'nun bu sahalarda petrol arama lisansı almak için 15 Eylül 2023 tarihinde başvuru yaptığı biliniyor. Başvuru sonrasında yapılan değerlendirmede TPAO'nun, Marmara Denizi'nde petrol arama faaliyeti yürütebilecek yeterliliğe sahip olduğu belirlendi. teknik ve uzmanlık kabiliyetleri değerlendirilerek lisansların verilmesine karar verildi.

Kaynak: karar