Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.

Ayrıca, bu listelerde gösterilen fiyatların dışında herhangi bir isim altında ek ücret alınması durumunda, bunun da tarife ve fiyat listesinde belirtilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu düzenlemelere ilişkin bilgilendirme yazılarının sektörde faaliyet gösteren işletmelere iletilmesi için gerekli adımların atıldığı belirtildi. Açıklamada, ticaret il müdürlüklerine denetimlerin bu konuda yoğunlaştırılması talimatı verildiği kaydedildi.

Bedelli Askerlik Ücretine Dev Zam Yolda Bedelli Askerlik Ücretine Dev Zam Yolda

Mart ayında İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü tarafından bir kafe zincirine ait iş yerinde yapılan denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmaması ve servis ücreti alınmasına rağmen bunun fiyat listesinde belirtilmemesi tespit edildi. Bu durumda işletmeye 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, 2024 yılında da fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetimlerin devam edeceği ve tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Kaynak: Karar