FOX dizisi Kızıl Goncalar daha ilk bölümünden itibaren ilgi görüyor.

RTÜK, diziye 9 milyon TL para cezası verdi ve "toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu" gerekçesiyle 2 kez yayın durdurma yaptırımı uyguladı.

RTÜK CHP üyesi Tuncer Keser, Kızıl Goncalar'ın cezalandırılma nedenlerinden birinin de dizideki "bürek sahnesi" olduğunu söyledi.

Taksim-Kabataş füniküler hattında teknik arızadan dolayı seferler durdu Taksim-Kabataş füniküler hattında teknik arızadan dolayı seferler durdu


'36 BİNE YAKIN ŞİKAYET ALDIK'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Kızıl Goncalar"a uygulanan yaptırımlara yönelik eleştirilere TV100'de yanıt verdi. Şahin, "Kızıl Goncalar dizisi 'dakikada bir gol' attı" diyen Şahin, RTÜK'ün tarihi boyunca bu kadar şikayet almadığını belirterek, "36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi?"

Şahin diziyle ilgili şunları söyledi: "Dizinin hassas noktalarını tespit ederek, yayın ilkelerine aykırı durumları tek tek ortadan kaldırdık. Hiç kimse Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemezsiniz. Vatandaşlarımızı algı oyunlarıyla aşağılayamayız” dedi.

'SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Şahin, şunları söyledi: "RTÜK olarak bizim görevimiz vatandaşlarımızın haklarını koruyan 6112 sayılı kanunu uygulamaktır. Hiç kimsenin toplumun bir kesimini küçümseme hakkı yoktur. Gözümüzün önünde yapılanlar karşısında sessiz kalmamız mümkün değil" dedi.


KIZIL GONCALARIN KONUSU NE?

Kızıl Goncalar, laik Atatürk destekçisi Levent (Özcan Deniz) ile hoşgörüsüz bir mezhepte yaşayan Meryem'in (Özgü Namal) hikâyesini anlatıyor. Dizi, inanç ve görüş farklılıklarına rağmen annelik/babalığın “bebek” konusunda birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kaynak: KARAR