Son dakika haberi... 

İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'i sırtından vurarak hayatını kaybettiği iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud ile ilgili gelişme yaşandı.

Göçer'in eşi Öznur Göçer'in soruşturma aşamasındaki şikâyetini geri çekmesinin ardından İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

16 Ocak Salı günü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesinde Muhammed Hasan Şeyh Mahmud Türkiye'ye gelerek duruşmada ifade verdi. Mohamud'un ifadesi alındıktan sonra tercüman eşliğinde daha önceki savunmalarını tekrarlayan Mohamud'un yurt dışı yasağı kaldırılarak serbest bırakıldı.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEDİ
İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Kasım 2023'te Kennedy Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Mohamud'un kullandığı aracın Yunus Emre Göçer'e ait motosikletle çarpıştığı, Göçer'in ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. daha sonra öldü.

Savcılık, Mahmud'un "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

NE OLMUŞTU?

30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna ilişkin adli tıp raporunun geldiğini belirterek, şunları söyledi:

Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak

"İkinci adli tıp raporu geldi, bu da suçun öncelikle araç sürücüsü ve şoför olduğunu gösteriyor. motosikletli kuryemiz ikinci derecede hatalıdır. Bu raporlara göre dava açılacak ve süreç devam edecek” dedi.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ifade vermek üzere Türkiye'ye gelmesini beklediğini belirterek, iddianamenin hazırlanacağını şu sözlerle belirtti:

"Bilirkişi incelemesi kapsamında önümüzdeki birkaç gün içerisinde iddianame hazırlanacak. " ilişki. Şahsın yurt dışından olduğu ve yakın zamanda ifadesini vereceği tahmin ediliyor. Bu noktada Dışişleri Bakanlığımız da görüşmelerde bulundu ve bu süreç yakın zamanda ileriye taşınacaktır."

Kaynak: KARAR