Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Ukrayna'ya saldırmaya devam eden Rusya'da, Batı'nın yaptırımları nedeniyle ham petrol fiyatının düşmesi, ham petrolü Çinli alıcılar için daha cazip hale getiriyor.


Reuters'e göre Çin gümrük verilerine göre Rusya, 2023'te Suudi Arabistan'ı geçerek Çin'in en büyük petrol tedarikçisi olacak. Rapora göre Rusya geçen yıl Çin'e 107,02 milyon ton, yani günde 2,14 milyon varile denk gelen ham petrol sevk etti.


Reuters'in bir raporuna göre Çin rafinerileri, Rus petrolünü taşımak ve güvence altına almak için aracıları kullanarak Batı'nın yaptırımlarını atlatıyor.

18 Ocak'ta ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Rus ham petrolünün varil başına 60 dolarlık tavan fiyatını ihlal ettiği için nakliye şirketi Hennesea Holdings Limited'e karşı yaptırımları duyurdu.

Bu, Washington'un tavan fiyatlarını ihlal edenlere karşı yaptırım uyguladığı başka bir durum gibi görünüyor. Yedili Grup (G7) ülkeleri, Rusya'nın ham petrolünün çoğunu, çoğunlukla kullanılmayan petrol tankerlerinden oluşan bir "hayalet filo" kullanarak varil başına 60 doların üzerine taşımayı başarmasının ardından tedbiri uygulama sözü verdi.

OFAC, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Hennesea'nin, Rusya'ya fiyat sınırının üzerinde ham petrol taşıyan HS Atlantica da dahil olmak üzere 18 geminin intifa hakkı sahibi olduğunu belirledi.

Kaynak: karar