Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da yürüttüğü askeri operasyonlara dair yeni bilgiler paylaştı. Açıklamada, Ukrayna'nın enerji ve ulaşım altyapısına yönelik saldırı girişimlerine yanıt olarak, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri ve sanayi kuruluşlarına enerji sağlayan tesislere uzun menzilli ve yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar düzenlediği belirtildi.

'HEDEFLER BAŞARIYLA VURULDU'

Ayrıca, Batı'dan gelen silahların depolandığı cephaneliklerin de bu saldırılardan etkilendiği ve belirlenen tüm hedeflerin başarıyla vurulduğu vurgulandı. Rusya, bu operasyonlarla Ukrayna'nın askeri kapasitesini zayıflatmayı amaçladığını ifade etti.

Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı Trump'a Suikast Girişimi: Saldırganın Kimliği Açıklandı

Son 24 saat içinde Rus hava savunma sistemlerinin 62 Ukrayna insansız hava aracı (İHA), 14 ABD üretimi HIMARS füzesi ve 3 Fransız yapımı Hammer güdümlü füzeyi imha ettiği bildirildi. Açıklamada, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 607 uçak, 274 helikopter, 24 bin 964 İHA, 525 hava savunma sistemi, 16 bin 219 tank ve zırhlı araç, 1326 çok namlulu roketatar, 9 bin 998 obüs ve havan topu ile 22 bin 182 özel askeri aracın yok edildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: KARAR