Netanyahu  ateşkes açıklaması yaptı Netanyahu ateşkes açıklaması yaptı

Bölgesel askeri yönetim, Rus güçlerinin dün Sumi bölgesi sınırına 32 kez ateş açarak 11 topluluğa saldırdığını söyledi. Sumi'deki bombardımanın ardından bir sivil yaralandı.  
The Kyiv Independent gazetesinin haberine göre, Sumi'ye düzenlenen füze saldırısında bir okul, bir merkez hastane, bölgesel bir acil tıp merkezi ve bir su tesisi de hasar gördü. 

233'ÜN ÜZERİNDE PATLAMA GERÇEKLEŞTİ
Saldırılar bölgede 233'ten fazla patlamaya neden oldu. Rusya sınırdaki topluluklara havan topları, toplar, insansız hava araçları ve el bombası fırlatıcılarıyla saldırdı. Velyka Pysarivka topluluğuna en az 15 mayın yerleştirildi.  
Rusya'nın 6 Mart'ta Sumi'ye düzenlediği insansız hava aracı saldırısında 4 kişi yaralanmış, çok sayıda ev, okul ve tıp merkezi hasar görmüştü. Sumi bölgesi sınırındaki küçük kasabalar da 6 Mart'ta Rus saldırılarının hedefi oldu. Rus kuvvetlerinin Seredyna-Buda'ya biri misket bombası içeren dört hava bombası attığı bildirildi. Sumi bölgesinin sınır köylerinde yaşayanlar neredeyse her gün yakındaki Rus birliklerinin saldırılarına maruz kalıyor.

Kaynak: Karar