Rusya'nın Rostov-on-Don kentindeki bir mahkeme, Ukraynalı asker Dmytro Yevhan'ı maksimum güvenlikli bir tesiste 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.  
The Kyiv Independent'ın haberine göre 36 yaşında. Deniz Tugayı'nda görev yapan Yevhan, Mariupol çatışmasında iki elini de kaybetti. Kendisi, savaş esirlerine kötü muamele, cinayete teşebbüs, terörist faaliyetleri öğretmek ve iktidarın şiddet yoluyla ele geçirilmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun çok sayıda maddesiyle suçlandı.

Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

ÜLKESİNİ SAVUNMAYA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ 


İddialar arasında Yevhan'ın, Rus işgali altındaki Donetsk bölgesinde yakalanan subay Viktor Lupatis'i yaraladığı ve ardından alay ettiği de yer alıyordu. Yevhan, Lupatis'e zarar verdiğini itiraf etti ve özür diledi, ancak Lupatis suç duyurusunda bulunmadı.  
Yevhan, terörizm suçlamalarını reddederek, ülkesini savunmak için hareket ettiğini ve askeri görevler yerine getirdiğini söyledi. İddia makamı 24 yıl hapis isteminde bulundu ancak Yevhan 20 yıl hapis cezası aldı.  
Mübadele yoluyla geri gönderilen savaş esirlerine göre, Ukraynalı savaş esirleri Rusya'da zorlu koşullara ve sistematik işkenceye maruz kaldı.

Kaynak: Karar