Saadet Partisi tarafından organize edilen 'Özgür Filistin Mitingi' Maltepe Etkinlik Alanı'nda Yapıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları İstanbul'un Maltepe ilçesindeki mitingle beraber protesto ediliyor.

Saadet Partisi'nin düzenlkediği Özgür Filistin Mitingi'ne, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekariya Yapıcıoğlu, Gazze Hükümet Temsilcisi Kamal Aboun, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve daha birçok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.

Mitinglere katılanlar Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdılar. Mitingde konuşma öncesinde, Filistin'de yaşananlara dair video gösterimleri de yapıldı. Katılımcılar, "Özgür Kudüs" , "Filistin'e selam, direnişe devam" sloganlarıyla tekbir getirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkinlik mesajı sahnede bulunan ekranlarda yayınlandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE MESELENİN GÖBEĞİNDE

Temel Karamollaoğlu, "Bu sadece Filistin'le ilgili bir mesele değil Türkiye de bu meselenin göbeğindedir. Geçmişini bilmeyenler bugünü doğru dürüst anlayamazlar. Bizim süslü laflara değil gerçeklere ihtiyacımız var. Bugün uyanmaz gerekli tedbirleri almazsak bunun üstesinden gelmemiz mümkün olmaz" diye konuşmasını sürdürdü

AHMET DAVUTOĞLU: 75 YILDIR SÜREN BİR ZULÜM VAR

Ahmet Davutoğlu da, "Mescid-i Aksa için ayağa kalkanlara selam olsun diye konuşmasına başladı. Gazze'de bütün bir insanlığın onuru için ayağa kalkan yiğitlere selamlar olsun. 20 Kasım 2012 yılında rahmetli Mursi'nin döneminde Gazze kapıları açıldığında, toplantılar devam ederken Gazze ufuklarında bombardıman başladı. Arap bakanlar yerinden ayrılmaya çalışırken eşimle birlikte Şifa Hastanesi'ne gidip onlarla birlikte olmak istedik. Bunu yaşamayan Gazze'de yaşanan cinayetleri de anlayamaz.

Marmaris ve Datça açıklarında 63 kaçak göçmen kurtarıldı Marmaris ve Datça açıklarında 63 kaçak göçmen kurtarıldı

Neden 7 Ekim sabahı? Öyle bir şey çiziliyor ki sanki bölgede barış vardı da mazlum İsrail'e saldırdı. Orada 75 yıldır süren bir zulüm var" diyerek konuşmalarını sürdürdü(artigercek)

Editör: Haber Merkezi