Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, 7 yıldan uzun bir süredir cezaevinde tutulmasının ardından açlık grevine başlama kararı aldığını duyurdu.

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığına göre, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, Tuncel'in yarın itibariyle açlık grevine başlayacağı belirtiliyor.

Mesajında, cezaevlerindeki açlık grevlerinin Kürt sorununu barışçıl yollarla çözme amacını taşıdığını ifade eden Tuncel, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için yıllardır mücadele eden Kürt siyasi hareketini vurguladı.

Tuncel, Türkiye'deki siyasi atmosferde uyuşturucu, mafya ve şiddetin yaygınlaştığını ve toplumun ahlaki ve politik değerlerinin çöktüğünü belirtirken, AK Parti-MHP ittifakının iktidarda kalmak için her türlü yöntemi denediğine dikkat çekti.

Kürt sorununun çözümü için Kürt siyasi hareketinin ve halkının yıllardır mücadele ettiğini vurgulayan Tuncel, Türkiye'nin Kürtlere yönelik inkar, imha ve asimilasyon politikalarının devam ettiğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin Kürt kazanımlarına saldırdığını ve Kuzey Doğu Suriye ile Irak Federe Kürdistan'ı işgal ettiğini belirterek, bu saldırıları kınadı.

Tuncel, Türkiye'nin 40 yıldır Kürt sorununu zor aygıtlar ve güvenlikçi politikalarla çözmeye çalıştığını ancak bu yaklaşımın sorunu daha da ağırlaştırdığını dile getirdi.

Çözüm için diyalog ve müzakere çağrısında bulunan Tuncel, açlık greviyle birlikte barış ve çözüm için mücadeleyi örgütlemeye çağırdı.

Son olarak, Tuncel, Türkiye'de yaşanan çürüme, yozlaşma ve ekonomik-siyasi krize karşı durmanın yolunun, Kürt halkının varlığını tanımak, dayanışma içinde olmak ve barış için sorumluluk almak olduğunu vurguladı.

Açlık grevine başlamadan önce, Sincan Kadın Cezaevinde devam eden dönüşümlü açlık grevine katılan Mukkades Kabak ve Melek Kartal'ı selamladı. Tuncel, yeni bir yıla girerken geçmişin ağırlığını taşıyanlara karşı hesaplaşarak mücadele etmenin, Roboski, Maraş ve faili meçhuller gerçeğiyle yüzleşmenin önemine dikkat çekti ve tüm halkın yeni yılını kutladı.

Kaynak: birgün