Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları sürerken Türkiye'nin yardım amacıyla bir adım attığını duyurdu. Koca, Türkiye Cumhurbaşkanlığı'na ait bir uçakla Gazze'ye tıbbi malzeme taşıyacaklarını ve uçakta 20 uzmandan oluşan bir hekim grubunun da bulunacağını açıkladı. Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespiti için Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüşmelerin yapıldığını belirtti.

   Koca'nın açıklamasına göre, 20 kişilik uzman ekip, Mısır yetkilileriyle işbirliği yaparak Gazze'deki ihtiyaçları tespit edecek. Bu faaliyetlerin yanı sıra, Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesinde yer alan ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve cihazların 3 kargo uçağıyla El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor. Ayrıca, sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı için bir geminin kullanılacağı da koordine ediliyor.

Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp! Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp!

  Fizibilite çalışmaları sırasında ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze'deki mağdurlara ulaştırılması için gereken koordinasyon sağlanacak. Bu yardım çabası, Gazze'deki insanlara destek olmayı amaçlayan dünya genelindeki tüm duyarlı insanları etkilemeyi hedefliyor. Koca, Türk milletinin elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlı olduğunu ve yardımların Gazze'ye ulaşmasına yardımcı olmayı amaçladığını vurguluyor. İnsanlık, Gazze için harekete geçen ülkelerde umut bulmalıdır.(gg)

Editör: Haber Merkezi