Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Dünya Sağlık Asamblesi'nin 77. oturumuna katıldı. Bakan Koca, genel kurulda yaptığı konuşmada Gazze'ye ayrılan bölümde, dünya devletlerinin Gazze'deki insanlık suçlarına sessiz kaldığına dikkat çekti.

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap: Düş yakamızdan! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap: Düş yakamızdan!

Koca, konuşmasında, "Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, gelişmiş ülkelerin sessizliğini eleştirerek, "En ilkel yöntemlerle, çocuklar, bebekler katledilirken, sözde ileri denen demokrasiler, sessizliklerini korumayı tercih ettiler, toplumların sesine kulak tıkadılar" dedi.

Bakan Koca, Gazze'deki vahşeti eleştirirken, "İNSANLIK GÜÇLÜ OLANA EĞİLMEKTEN KURTULMALI, ONURU İÇİN AYAĞA KALKMALI" şeklinde çağrıda bulundu. Konuşmasında, hastanelerin bombalanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Koca, dünya toplumunu, Gazze'deki trajediye sessiz kalmamaya ve insanlık onurunu korumak için ayağa kalkmaya davet etti.

Ayrıca, Bakan Koca'nın, Filistin'i tanıyan İrlanda ve İspanya'nın sağlık bakanları başta olmak üzere diğer ülkelerin sağlık bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Kaynak: Dha