Sanat dünyasının usta ismi Kadir İnanır'ın, evinde inme geçirmesi sonucu hastaneye kaldırılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca, İnanır'ın tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açıldığını ve şu an yoğun bakımda olduğunu belirterek, klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılmasının planlandığını ifade etti.

Kadir İnanır, sabah saatlerinde İstanbul Beykoz'daki evinde inme geçirdi. 74 yaşındaki İnanır, bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bakan Koca ise İnanır'ın sağlık durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Bilinci kapalı olarak hastaneye getirilen Sayın Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış, entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine ve tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Halk TV'den ayrılan İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu Halk TV'den ayrılan İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu

İnanır'ın yeğeni Levent İnanır da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması oldu beyinde. Operasyonda doktorlar. Zamanında müdahale ettiler sağ olsunlar. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. Belki araz kalabilir dediler ama erken müdahale olduğu için. İyi olacak diye düşünüyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Kadir İnanır, daha önce de 20 Kasım 2021'de rahatsızlanmış ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. İnanır, beyin damarında pıhtı atması nedeniyle yoğun bakıma alındıktan sonra ameliyat geçirmişti

Kaynak: Son Dakika