Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'de yerel seçime günler kala çeşitli temaslarda bulunmak üzere ziyarette bulundu. Bakan Koca, AKP Milletvekili Faruk Kılıç ve AKP İl Başkanı Vahap Alma ile merkez Artuklu ilçesindeki Ravza Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında bir yurttaş, oğlu için diyabet sensörü talebinde bulundu. Bakan Koca, bu talebe yanıt vererek, "Bizim yapmak istediğimiz bu sensörü yerlileştirmek. Yerlileştirmeyle ilgili önemli bir mesafe alındı. Açıklamadım, burada ilk kez söylüyorum, ilk aşaması da tamamlandı.

Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun Otopsi Görüntülerine İlişkin İlk Kez Konuştu: "Fotoğraflara İnanmıyorum" Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun Otopsi Görüntülerine İlişkin İlk Kez Konuştu: "Fotoğraflara İnanmıyorum"

Pilot üretime geçilmek üzere klinik çalışma safhasına gelindi. Çok uzamayacak. Bütün çocuklarımıza, özellikle insülin kullanan tip 1 diyabetlilerin hepsine vermek istiyoruz ama yerli olanları" şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Koca, Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: BirGün