Fatih Altaylı’nın programında Cihat Yaycı'nın Türkiye’nin sığınmacılara uyguladığı “açık kapı” politikasını eleştirmesi ve Türkiye’deki sığınmacı sayısı hakkında yaptığı açıklamaları izleyen Şahan Gökbakar, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi.

Melek Baykal, 'İnci Taneleri'nin kadroya dahil oluyor Melek Baykal, 'İnci Taneleri'nin kadroya dahil oluyor

Yaycı, dünyadaki tüm sığınmacıların yüzde 20’sinin Türkiye'de olduğunu belirterek, durumun artık bir istilaya döndüğünü ifade etti.

Gökbakar, bu açıklamalar karşısında duyduğu şaşkınlığı ve öfkeyi şu sözlerle paylaştı:

"İyi bir hafta sonu geçiriyordum ki Fatih Altaylı ve Tümamiral Cihat Yaycı'nın yayınını izledim. Aklım almıyor! Dünyadaki bütün mültecilerin %20’si bizim ülkemizde. Nüfus artış hızları 5.3... Bunu nasıl yaparsınız bu ülkeye ya? Buna nasıl kimse ses çıkarmaz? Ülkemiz sessiz sedasız istila ediliyor!!"

Türkiye’de Sığınmacı Sorunu

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı’nın açıklamaları, Türkiye'nin sığınmacı politikası ve ülkeye alınan sığınmacıların sayısı hakkında ciddi endişeler uyandırdı.

Yaycı, Türkiye’nin açık kapı politikası nedeniyle dünyadaki tüm sığınmacıların beşte birine ev sahipliği yaptığını belirtti. Bu durumu bir istila olarak nitelendiren Yaycı, nüfus artış hızının da çok yüksek olduğunu vurguladı.

Gökbakar’ın bu konudaki tepkisi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, ünlü komedyenin sığınmacı sorununa dikkat çeken sözlerine destek verdi.

Kaynak: Cumhuriyet