Rekabet Kurumu'nun, online emlak ve vasıta satış/kiralama sitesi Sahibinden hakkında 'sahip olduğu piyasa hâkimiyetini aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullanmak' gerekçesiyle başlattığı soruşturma tamamlandı. Siteye 40,15 milyon lira değerinde idari para cezası kesildi.

Kurul tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında emlak ve vasıta satış/kiralama platform hizmetleri bakımından veri taşınabilirliğinin engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

SAHİBİNDEN’in kurumsal üyelerinin veri taşımalarını engellemek suretiyle birden fazla platform kullanmalarını zorlaştırdığına, bu yolla ve sözleşmelerinde getirdiği rekabet etmeme yükümlülüğü yoluyla fiili/sözleşmesel münhasırlık uyguladığına, rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığına, dolayısıyla hâkim durumunu kötüye kullanarak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, bu nedenle adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi."

Kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolunun açık olduğu bildirildi. (karar)

Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024) Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024)

Editör: Haber Merkezi