İstanbul’da, “terör örgüt üyelerini başkasına ait yeşil pasaport ve sahte belgelerle yurt dışına çıkardığı” iddia edilen şebekeye yönelik ikinci dalga operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan dokuz şüpheliden yedisinin yakalandığı açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabaha karşı operasyon düzenlendi.

“Resmi belgede sahtecilikle göçmen kaçakçılığı yaptığı” iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon 15 Mart'ta düzenlendi. İstanbul, Muş, İzmir ve Manisa'da dokuz şüpheliye yönelik baskında, aralarında şebeke elebaşı ve bir yöneticinin de olduğu yedi kişinin yakalandığı açıklandı.

Adreslerde yapılan aramalarda, farklı kişilere ait 30 pasaport, 45 kimlik, Paris ve Marsilya başkonsolosluklarından verilmiş farklı kişilere ait 2 muvafakatname, Avrupa Birliği logolu 8 evrak; 10 diploma fotokopisi, öğrenim durumu belgeleri, pasaport ve sürücü belgesi fotokopilerinin ele geçirildiği bildirildi.

ÖĞRENCİ GÖSTERİP AVRUPA'YA GÖTÜRÜYORLAR

“Mali polisin baskın düzenlediği şebekenin; sahte belgelerle yurt dışında eğitim alıyormuş gibi gösterilen bazı kişileri Avrupa'ya götürdüğünün” belirlendiği belirtildi. Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda şebekeye daha önce de operasyon düzenlendiği bilgisi verildi.

Birinci dalga operasyon şebekenin terör örgütü üyelerini yurt dışına çıkardığı belirlenmişti. Bu işlem için bazı kamu çalışanlarının yeşil pasaportlarının kullanıldığı belirtilmişti. Operasyonda kamu kurumu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli yakalanmıştı. Şebekeye yönelik ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalmıştı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si adli kontrol kararıyla serbest kalırken, örgüt lideri ve yöneticisi olduğu belirtilen 2 şüpheli ise tutuklanmıştı.

Kaynak: anka