Bursa'da, sahte kız çocuğu profili oluşturarak 4 kişiyi toplamda 609 bin lira dolandıran 9 kişilik çete, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu, şüpheliler eşzamanlı operasyonlarla yakalandı ve tutuklandı.

Operasyon Detayları:

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık mağdurları C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40)'nın ihbarları üzerine harekete geçti.

Bursa Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcıların WhatsApp'ta sahte kız çocuğu profili açarak kurbanlarına "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" şeklinde mesajlar attıkları belirlendi.

Çete üyelerinin, kurbanlarını kandırmak için kendilerini genç kızın babası olarak tanıttıkları, sonrasında ise başka bir çete üyesinin avukat, uzlaştırmacı veya savcı rolüne büründüğü tespit edildi.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Bu yolla kurbanlarını, "Yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın" tehdidiyle korkutup dolandırdıkları ortaya çıktı.

Operasyon ve Tutuklamalar:

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeteyi çökertmek için sekiz ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya'da 11 ayrı adrese yapılan baskınlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu, sim kartlar, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, silah şarjörü ve 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si Bursa'da, A.K. Hakkari'de, Y.B. ise Bingöl'de adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olay, dolandırıcılık çetelerinin ne kadar ileri gidebileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sayesinde faillerin yakalanması kamuoyunda takdirle karşılandı.

Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: BirGün