Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı yürütülen "Sibergöz-23" operasyonlarında 146 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

EŞ ZAMANLI DÜĞMEYE BASILDI


Bakan Yerlikaya'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerince, Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 20 ilde eş zamanlı "Sibergöz-23 operasyonları düzenlendi.

İNSANLARI YÜKSEK KÂR VAADİYLE KANDIRDILAR

Operasyon kapsamında şüpheliler, "Forex Yatırımı vaadi ile yüksek kazanç elde etme" bahanesiyle "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" isimli mobil uygulamalar ve sabit hat numaraları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçti.  İletişim kurdukları, asılsız yatırım taleplerinden gerçekçi olmayan kazançlar gösterip para istedikleri, yaklaşık 1 milyar liralık hesap varlıklarına sahip oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

146 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Şüphelilerin "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemeye yönelik örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama" suçlarını işledikleri şüphesiyle yapılan operasyonlarda 2'si tabanca olmak üzere 146 şüpheli yakalandı. ruhsatsız 2 pompalı tüfek, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira ile çok miktarda altın, döviz ve çok miktarda dijital malzeme ele geçirildi. Ayrıca yaklaşık 300 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mallara el konulması için hukuki süreç başlatıldı.

"DOLANDIRICILIK YAPANLARIN ENSELERİNDEYİZ"

Yerlikaya, açıklamasında, "Bilgisayar sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşindeyiz. Bunların göz ardı edilmesine asla izin vermeyeceğiz." Operasyonları yürüten Adana Başsavcılığını ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değmesin. "Milletimizin duaları sizinle" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM