Santa Maria Kilisesi'nde geçen pazar günü meydana gelen silahlı saldırıda Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Ardından kilisede kefaret ayini düzenlendi.

Ayini, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Marek Solczynski ve İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Monsenyör Massimilano Palinuro yönetti.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposluğu tarafından yapılan çağrıda, kilisenin kutsallığına yapılan ihlal eyleminden dolayı arındırılması ve Tuncer Cihan'a dua etmek için ayin düzenlendiği belirtildi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için fotoğrafının bulunduğu bir anma bölgesi oluşturuldu.

Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Marek Solczynski, kilisenin cinayetle kutsallığını yitirdiğini belirterek kiliseyi takdis etti. İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Monsenyör Massimilano Palinuro ise, kötülük için af dilemeye geldiklerini ifade ederek, geçen pazar günü yaşanan olayın insan ve Allah'a karşı bir günah olduğunu vurguladı.

Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu

Kilisenin kutsallığının ihlal edildiğini belirtti ve kilisenin kefaret ayini aracılığıyla kutsanacağını söyledi.

Kilisenin rahibi Anton Bulai yaşadıklarını anlatırken, dua ederken bir ses duyduğunu ve ardından ikinci bir sesin duyulmasıyla gözlerini açtığında korkunç bir manzara ile karşılaştıklarını ifade etti. (cumhuriyet)

Editör: DS Haber