Sapanca, eskiden doğasıyla Türkiye'nin en güzel bölgelerinden biriydi. Ancak artık, para kazanma hırsı ve belediyenin denetim eksikliği nedeniyle beton yığınına dönüşüyor. Bir zamanlar meyvesiyle ünlü olan Sapanca, şimdi ise ağaçlar yerine bungalovlarla dolu.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı nedeniyle her yıl birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sapanca, artık beton yığınına dönmüş durumda. Zamanında meyve bahçeleriyle ünlenen ilçede şimdi ise bilinçsizce yapılan bungalovlar sıkıntılara yol açıyor.

Ağaçların yok edilerek bungalovlara dönüştüğü ve bungalov dolandırıcılığının arttığı ilçede, halk Sapanca Belediyesi'nin bu duruma acilen önlem almasını istiyor. Ancak para kazanma hırsı ve belediyenin aldığı hiçbir önlem doğasıyla dikkat çeken ilçeyi adeta bungalov mezarlığına çeviriyor.

Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı

Sapanca'nın eski güzelliklerinden bahseden ilçe sakinleri, eskiden her yere meyve yüklenirken şimdi ise ağaçların kesilip yerine bungalovlar yapıldığını belirtiyorlar. Kontrolsüzce yapılan bungalovlar, ormanların içine kadar yayılıyor ve ilçenin doğal güzelliğini tamamen yok ediyor.

Sapanca'nın yaşlı sakinlerinden Ahmet Memi, eskiden ilçenin meyve merkezi olduğunu ve her yerin ağaçlarla dolu olduğunu ifade ediyor. Ancak artık, her yerin bungalovlarla dolu olduğunu ve geceleri ışıl ışıl olduğunu söylüyor. Memi, bungalovlarda kontrolün kaçtığını ve bu durumun Sapanca'nın güzelliğine zarar verdiğini belirtiyor16-5

Kaynak: iha