Saran Holding, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayın ihalesini iptal etmesi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi'nin sonucunu büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla karşılıyoruz. Adaletli, rekabete ve kamu vicdanına uygun bir ihale, maalesef gerçekleştirilememiştir.

İlk olarak belirtmek isteriz ki, yüz yüze yapılan toplantıda bize, mevcut yayıncı kuruluşun diskalifiye edildiği açıkça beyan edilmiştir. Dolayısıyla bugünkü "iptal" kararı, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin bir kılıfıdır.

TFF'nin açıklamasından anlaşılacağı üzere, şartnameye uygun teklif vermemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yayıncıyla devam etme arzusu, TFF yönetimi ve kulüplerimiz için bir alışkanlık haline gelmiştir.

Kamuoyunu, rekabete aykırı giden süreçler nedeniyle, üç yıl sonra gerçekleşecek ihaleye yerli ve yabancı hiçbir yayıncının ilgi göstermediği durumda, Türk futbolunun nasıl etkileneceğini takip etmeye çağırıyoruz.

Fenerbahçe-Kayserispor'u 3-0 Mağlup Etti Fenerbahçe-Kayserispor'u 3-0 Mağlup Etti

Saran Holding olarak, Türkiye ve dünyadaki uluslararası spor organizasyonlarına ve liglerine yatırım yapmaya ve sporseverlere hak ettikleri yayın anlayışını sunmaya devam edeceğiz.

Ancak, kamuoyunun bilmesi gereken bir şey var ki, grubumuz artık bu ihale tiyatrosunun dekoru olmayı kabul etmeyecek. İhale şartnamesine uygun ve aynı zamanda bu sezon için en yüksek teklifi veren Saran Holding'in ihaleyi kazanması gerekiyordu. Yaşanan hukuksuzluğu ve nezaketsiz sosyal medya paylaşımlarını yakından takip ettik.

Hatırlatmak gerekirse, TFF, Türk futbolunu kamu adına yöneten bir kurumdur ve bu görevi yerine getirirken sadece Türk futbol camiasının haklarını korumalıdır. Bu ihale sürecinin iptaliyle ilgili olarak, tüm hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla."

Kaynak: Cumhuriyet