İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), atıl durumda kalmış arsalarını satmasını belediye meclisindeki çoğunluğunu kullanarak engelleyen AKP, kendi yönetimlerindeki ilçelerde ise arsa satışlarına son sürat devam ediyor. AKP’li Üsküdar Belediye yönetimi, 4'ü Çengelköy’de boğaz manzaralı olmak üzere toplam 7 arsayı satmak için belediye meclisine satış yetkisi teklifi sundu. Belediye ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne olan borçlarına karşılık yine Çengelköy’de bulunan 2 arsayı trampa etmek için de belediye meclisinden yetki istedi.

'ELDE NE VARSA GÖTÜRME DERDİNDELER' 
Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre arsa satışlarının ilk olmadığını söyleyen Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Doğan Tekel, "Daha evvel de çeşitli vesilelerle başka ilçelerde trampalar yapmışlar. Bunlar elde ne varsa götürme niyetindeler. İBB’deki arsa satışlarına engel oluyorlar ama burada da satış yapıyorlar. Satış yapılmasını gerektirecek makul bir sebep yok. Şu anda belediyenin kasasında 250 milyon TL var. Para olmasına rağmen yine de satış yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

AKP VE MHP'Lİ ÜYELER ONAY VERDİ
Üsküdar Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne olan borcunu arsa değiş tokuşuyla kapatacak. Arsa satış teklifinin görüşüldüğü ilçe meclis toplantısında, CHP’li üyelerin ret oyuna rağmen AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla belediyeye arazilerin satışı için yetki verildi. 

Editör: Haber Merkezi