İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşması, bugün saat 10.30'da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda kimlik tespitiyle başladı. Banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte toplam 7 sanığın yargılandığı davada, ünlü futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin dolandırıldığı iddia ediliyor.

Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük, jandarma eşliğinde duruşmaya getirilirken, bazı tutuksuz sanıklar da mahkemede hazır bulundu. Tanıklar arasında yer alan Semih Kaya, Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz da duruşma salonunda yer aldı.

Duruşmaya kimlik tespitlerinin ardından Seçil Erzan'ın savunmasıyla başlandı. Erzan, maddi gerçekliğin ortaya çıkması için gerekli belgelerin incelenmesini talep etti ve suçlamaları reddetti.

Futbolcular ve Ünlü İsimler Mağdur Mu?

Semih Kaya, mahkemede yaptığı tanıklıkta, Seçil Erzan'ın kendisine özel bir fon önerdiğini ve bu fonun içinde bulunan ünlü isimleri belirttiğini ifade etti. Banka müdürü tarafından verilen bu bilgilerle 3.5 milyon doların üzerinde parayı fon adı altında yatırım yaptığını belirten Kaya, durumu fark ettikten sonra Seçil Erzan'ın evine gidip konuştuğunu söyledi.

Semih Kaya'nın yanı sıra birçok mağdurun ifadesine başvurulan davada, banka şube müdürü Seçil Erzan'ın, ünlü futbolcuları ve diğer müşterileri dolandırdığı iddia ediliyor. Sanıklar arasında yer alan Atilla Baltaş'ın GPS'li çantasının da olaya dahil olduğu belirtiliyor.

Seçil Erzan'ın Savunması ve Tanıkların İfadeleri

Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti

Seçil Erzan savunmasında, maddi gerçeğin ortaya çıkması için gereken tüm incelemelerin yapılmasını istedi. Tanıklar arasında yer alan Semih Kaya'nın yanı sıra diğer mağdurlar da, Seçil Erzan'ın kendilerine özel bir yatırım fonundan bahsettiğini ve paralarını bu fon üzerinden yönettiğini ifade ettiler.

Kaynak: cumhuriyet