İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı İzmir'de Evinden Eşyaları Fırlatan Adam Mahalleyi Karıştırdı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda devam ediyor. Erzan'ın ifadeleri şu şekilde:

“Süleyman Zan, Gökhan Zan, Aynur Akdoğan, Metin Taş, Merve Özer Yılmaz ve diğerlerinin MASAK raporları, hesap hareketleri tespit edilsin. En yakınımda olan Nazlı ‘Ben Fırat’ı tanımıyorum’ diyor. Ben tek başıma ispat edemiyorum. Bunları devlet bulmalı.

Benim aralık ayından itibaren hiçbir iradem yokmuş. Bunun bedelini ödüyorum. Herkesin ne aldığını ortaya çıksın. Ajandalarımı banka aldı elimden. Onları da istiyorum. Bankanın döviz hareketini fark etme imkanı vardı. Herkes değişik şeyler söylemeye başladı.

İş tamamen çığrından çıktı. Bir akıl tutulması yaşadım. Bu paralar bende değil. Çok korkuyordum. Trabzonlu bir kadın olsaydım burada olmazdım. Arkam güçlü olsaydı… Ben Seçil Erzan’ım. Tek başımayım. Ben darp edildim. Gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu’nun parası 10 kişiye dağıtıldı. Ben yanlış bir şey yaptım diye anlatmaya başladığımda kimse dinlemedi.

'BANKA MÜDÜRÜ SEÇİL ERZAN OLARAK ALDIM BU PARAYI'

Maddi gerçeğin ortaya çıkması için anlattığım şeyler, verdiğim isimler araştırılmalı. Gerçek mağdurların oluştuğu tarihlerdeki notlarım, MASAK raporları, banka kayıtları incelensin. Bu insanlarla ilgili her şeyi devlet ortaya çıkarsın.

Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu parayı, gerçek bu. Bir saat önce işten ayrılmış olsaydım, Selçuk İnan o parayı vermezdi bana. Aralıktan itibaren hiçbir iradem yokmuş, mesajlarımı hayretle okuyorum. Mert Zeydanlı’ya yalvarışım falan…

Ben arabanın bagajını açtığımda kapışılıyordu. Ama kim ne aldığını söylemezse biz gerçeği ortaya çıkaramayız. Fonu ben ilk önce Semih Kaya’ya söyledim. Bu para bende değil. Akıl tutulması yaşadım. Çok korkuyordum. Emre Belözoğlu’nun parasını aldık ve 10 kişi paylaştı. Gerçek mağdurlar adına çok üzgünüm.”

'ÇEK CUMHURİYETİ’NDEKİ 2.2 MİLYON EURO PARAMI DA AKTARDIM'

Semih Kaya: “2011’de GS’de oynamaya başladıktan sonra Denizbank’tan özel bankacılık hizmeti almaya başladım. 2022 Nisan ayında Seçil Erzan aradı ve ‘saklı fon’ adı altında bir yatırım hesabından bahsetti. Bankadaki paramın 300 bin dolarlık kısmını verdim nisan ayında..

Bana resmi bir belge sundu, antetli ve imzalı bir kağıtta. Erzann, mayıs ayında KKM hesabımdaki 1.2 milyon lirayı da bu fona aktarmamı teklif etti. 60 gün kala KKM’yi bozdum, parayı çektim ve dolara çevirip Ali Yörük’e ile Seçil Erzan’a teslim ettim.

Erzan, temmuz veya ağustosta Levent’te şube müdürü oldu. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euroluk paramı da Levent şubeye aktardım.”

Hâkim: O ana kadar para almadan mı verdin?

Semih Kaya: Aldıklarımı da aynı şubeye yatırdım.

Hâkim: Aldıklarını da söyle… Ne kadar aldın?

Semih Kaya: 3.5 milyon dolar aldım, parça parça.

Hâkim: Başlangıçta sana bir banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun veya Fatih Terim’in adını verdi mi?

Semih Kaya: Hayır. Sadece saklama hesaptaki bir fon olduğunu söyledi.

Fon vurguncusu Seçil Erzan 3. kez hakim karşısında: Paraları banka müdürü olarak aldım

Kaynak: karar