Meclis, SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılmasını onayladı. SSK ve Bağkur memur ve emeklilerinde artış oranı yüzde 49,25 oldu. Asgari emekli maaşı 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarıldı.

Ek maaş artışları hesaplara yatmadan önce bir bomba iddia daha ortaya atıldı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde defalarca 4.000 TL'lik kademeli artış talep edilirken, emekli maaşlarının düşürülmesi yönünde yeni bir lobi ortaya çıktı.

Özellikle düşük ücretlilere yönelik iyileşmenin yüzde 33 ile sınırlı kalmayacağı, emeklilerin asgari emekli maaşının seçimlerden önce 14 bin ila 17 bin lira arasına çıkacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomim'den Şeref Oğuz da benzer bir değerlendirme yaparak şunları ifade etmişti; "Bir emekli aç olabilir ama iştahı bir çalışanın iştahından daha az değildir. Bu meblağlarla geçimlerini sağlamaları mümkün değil. Özellikle kaygılandıran ise 10 bin lira maaş alan emekliler. Size bu işin başlangıcını anlatacağım; Emekli maaşı en düşük olanların sorunu yüzde artışlarla çözülemez."

Oğuz, "Mart ayında seçimlerden önce bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy kullanıyor! Bu emeklilerin maaşlarının TÜRK-İŞ'in Aralık 2023'te açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye çıkacağını düşünüyorum" dedi. 

ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu! ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu!

Tabi burada keskin bir bıçak var mesela 10 bin 2 TL alana ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum” dedi.

Kaynak: HABERLER.COM