BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesinde tertip edilen "Milli Teknoloji Hamlesi" başlıklı sohbete katıldı. Sohbette öğrencilere, insansız hava araçlarının üretim süreçlerinden bahseden Bayraktar, hava araçlarını 'Türkiye'yi daha güçlü kılmak' ve 'şehit annelerinin yüreğine su serpmek' amacıyla yaptıklarını dile getirdi.

Bayraktar, sohbette, insansız savaş uçağı olan 'Bayraktar Kızılelma' ile kısa pistli gemilere açıklama yapabilen ilk SİHA olacak 'Bayraktar TB3' hakkında da öğrencilere duyuru yaptı.

'BUGÜNÜN DEĞİL YARININ YARIŞINA ODAKLAN'

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TEKNOFEST ile gençlere yol gösterdiklerini söyleyen Bayraktar, gençlere, "Dosdoğru, doğru ol ve dosdoğru yoldan asla ayrılma. Bugünün yarışına değil, yarının yarışlarına odaklan. Çünkü bugün yarışlarında belki bitmiş olabilir veya iddialı olamayabilirsin. Azami gayret göster. Dosdoğru bir düsturla çalış ve hep dünyanın en iyisini yapabileceğine inan" diyerek ifade etti.

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Programın sonunda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite senatosu kararı gerekçesinde Bayraktar'a fahri doktora unvanına layık gördü ve cübbe giydirdi.

Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı

Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar ve Şebnem Bursalı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile öğrenciler katılım sağladı. (KARAR)

Editör: Haber Merkezi