İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ayhan Bora Kaplan davasının firari sanığı Serdar Sertçelik, sahte pasaportla giriş yapmak isterken Macaristan'da yakalandı. Firari sanık 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklanmış durumda.

Serdar Sertçelik'in yakalandığı anın ilk fotoğrafı da kamuoyuyla paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden olan ve kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı" denildi.

25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısı'ndan giriş yapmaya çalışırken yakalanan Sertçelik, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve MİT'in ortak çalışmaları sonucunda ele geçirildi.

Daha önce Karadağ'da olduğu tespit edilen Serdar Sertçelik, firar etmesinin ardından Sırbistan üzerinden Macaristan'a kaçtı. Macaristan sınırında sahte pasaportla yakalanan Sertçelik'in iadesi için adli süreç başlatıldı.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Serdar Sertçelik'in, Ayhan Bora Kaplan davasında hem sanık hem de "M7" kod adlı gizli tanık olduğu belirtiliyor. Örgütün iki numaralı yöneticisi olarak suçlanan Sertçelik, daha önce teslim olmuş ancak ev hapsine alınmıştı. Ev hapsinden 8 kez çıkarak adli kontrol kararını ihlal ettiği bildirilmişti. Son olarak 21 Kasım 2023'te Ankara'da bir çorbacıda çıkan kavgada ayağından vurulan Sertçelik, ev hapsinden kaçarak firar etmişti.

Kaynak: gazete duvar