14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken güller en sevilen hediyelerin başında geliyor. Elbette bu özel günde diğer hediyeler gibi güllerin fiyatı da değişmektedir. Bu yıl gül fiyatlarında yaşanan artış gözden kaçmadı.

Konuyla ilgili açıklama marka geliştirme ve sosyal medya uzmanı Berat Kızılel'den geldi. Kızılel, masraflarından dolayı çiçekçilerde 125 TL'ye çiçek satan mahalle çiçekçilerinin gül sayısını 75 TL'ye düşürerek online çiçek ve hediyelik eşya satış siteleriyle rekabeti imkansız hale getirdiğini söyledi.

Hediye ve çiçek alırken siparişinizin zamanında teslim edilmesini istiyorsanız güvenilir sitelerden alışveriş yapın dedi Kızılel, bunu şöyle özetliyor:

'625-750 TL'YE VARABİLİYOR'

"Sevgililer Günü yaklaşıyor. Çiçekçiler her yıl bu günü beklerler. Ancak maliyetlerdeki artış çiçekçileri de etkilediği için geçen yıl 50 ile 75 TL arasında satılan gülün fiyatı bu yıl 125 ile 150 TL arasında değişiyor.

Bu durumda sevgiliye alınacak en az 5 gülden oluşan bir buketin maliyeti bu hesaplamayla 625 ile 750 TL arasında değişebiliyor. Bu durum kaçınılmaz olarak pek çok insanı online çiçek ve hediyelik eşya satış sitelerine yönlendirecektir.

"BUKET FİYATI 375'TEN BAŞLIYOR"

Bu sitelerde gül buketlerinin satış fiyatı 375'ten başlıyor. Bu nedenle insanlar bu sitelere yönelecek. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta güvenilir sitelerden satın almaktır.

Kızılcık Şerbeti sezon finaliyle de  zirvede! Kızılcık Şerbeti sezon finaliyle de zirvede!

Ayrıca çok fazla sipariş aldıkları için siparişinizi gece saatlerinde sevdiklerinize ulaştırmak zorunda kalabilirler. Zamanında gelmesini isteyenler önceden sipariş vermeleri daha avantajlı olacaktır.

“Ayrıca tüccarları da unutmayın ve onlardan alışveriş yapmaya özen göstermek çiçekçilerin hayatta kalması açısından mantıklı bir davranış olacaktır.”

Kaynak: karar