Hastaneye gidecek olan vatandaşlar dikkat! Bir zam haberi daha geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme fiyatlandırmalarına zam yaptı. Kimse bunu beklemiyordu. SGK'dan muayene ücretlerine rekor zam!

SON DAKİKA: SGK'DAN MUAYENE ÜCRETLERİNE REKOR ZAM!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Alınan karara göre, Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarının yer aldığı muayene ücretlerinde yüzde 50 zam yapılarak, yeniden düzenlenmesine karar verildi. Yüzde 50 artış yapılan uzmanlık dalları ise "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesinde" belirtildi.

Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024) Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024)

VATANDAŞLAR PERİŞAN OLACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı. Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildi. "Diş Tedavileri Puan Listesi"nde yer alan tüm işlem kodları da arttı."(karar)

Editör: Haber Merkezi