Aydın'da un, susam, maya, yakıt ve işçilik ücretlerinde yaşanan maliyet artışının sonrasında simide tekrardan zam yapma kararı alınmıştı. İlde 100 gramı 7 TL'ye satılan simit, alınan kararın sonrasında 2 Ekim Pazartesi günü itibari ile 10 liradan satılmaya başlandı.

Prof. Dr. Naci Görür 'tehlikeli duruma geldi' diyerek açıkladı: İşte deprem riski en yüksek 3 il... Prof. Dr. Naci Görür 'tehlikeli duruma geldi' diyerek açıkladı: İşte deprem riski en yüksek 3 il...

3 ay öncesinde 5 liradan 7 liraya çıkarılan simit ücretleri, yeni zammın ardından 3 ay içerisinde ikiye katlanmış oldu. Artışların sonrasında ise bazı satıcılar yurttaşların nakit 10 lira bulmakta bile sıkıntı çektiğini söyleyerek tezgahlarında kredi kartı ile satış yapmaya başladı.

GÜNLÜK SİMİT SATIŞLARI 60-70 ADEDE KADAR DÜŞTÜ

Girdi fiyatlarında yaşanan artışın simit fiyatlarında artışa sebep olduğunu belirten seyyar simit satıcısı, “Fiyat arttıkça yurttaşı da bizi de etkiliyor. Eskiden vatandaş 2-3 simit alırken, şimdi bir tane alıyor. Biz de eskiden 100-150 simit satarken artık 60-70 simide düştük. Allah yurttaşın yardımcısı olsun. Yurttaş ücret artışına tepki gösteriyor, ama yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

"ŞAKA GİBİ BİR DÖNEM"

Simit ücretlerinin 10 liraya yükseldiğini öğrenen bir yurttaş ise “Artık bir şey diyemiyoruz. Alıştırdılar bizi. Bu nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Şaka gibi bir dönem yaşıyoruz” dedi. (karar)

Editör: Haber Merkezi