Sinan Oğan, konuşmasında son üç yılın Türkiye ekonomisi için kayıp yıllar olduğunu ifade ederek, "Türkiye ekonomisinin son üç yılı mevcut Cumhurbaşkanı ve ekonomi yönetimi tarafından yanlış bir şekilde yönetildi. Şimdi doğru adımlar atılıyor ancak sırtımızda son üç yılın kamburu var. Mehmet Şimşek’in attığı adımlar doğru ama yetersiz. Kamuda tasarruf tedbirleri derhal uygulanmalı ve halkımız bu ekonominin cefasını daha fazla çekmemeli," dedi.

"Tasarruf Tedbirleri Eksik Uygulanıyor"

Oğan, kamunun tasarruf tedbirlerine yeterince riayet etmediğini belirterek, "Tasarruf tedbirleri tam olarak uygulanmadan bu ekonomik programın başarıya ulaşma şansı yoktur. Şatafatlı açılışlar, büyük kamu harcamaları ve lüks araç filoları gibi konularda ciddi tasarruf tedbirleri alınmalıdır. Tasarruf bir bütün olmalı, en tepeden en aşağıya kadar uygulanmalıdır," şeklinde konuştu.

"Sığınmacılar Meselesi Çözülmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü

Mülteci ve sığınmacılara yönelik politikalara da değinen Oğan, sığınmacılar meselesinin Türkiye’nin gündeminden çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Suriyeli sığınmacılar birçok alanda ayrıcalıklı hizmet alıyorlar, bu doğru değil. İnsan onuruna ve Türk Milletinin onuruna yakışır bir şekilde bu mesele çözülmelidir," dedi.

"Kılıçdaroğlu İlk Turdan Birinci Çıksaydı Desteklerdik"

Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleme sürecine dair şaibeli iddialara da yanıt verdi. Oğan, "Hiçbir şey almadan da ülkenin istikrarı ve istikbali için destek verebilirsiniz. Sayın Kılıçdaroğlu önerdiği halde biz pazarlık yaparak destek vermedik. Eğer Kılıçdaroğlu, parlamentoda çoğunluğu sağlayabilseydi ve HDP ile arasına mesafe koyabilseydi, ayrıca ilk turda birinci çıkabilseydi desteklerdik," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet