İstanbul'un Şişli ilçesinde faaliyet gösteren Şişli Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçlandı. Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalanan sözleşme ile işçi maaşlarına yüzde 94 oranında zam yapılarak 17 bin 2 liradan 33 bin liraya yükseltildi.

Bu yeni anlaşma, belediye şirketi Kentyol Kent Hizmetleri AŞ'de çalışan 2 bin 300 işçiyi ve belediye kadrosundaki 67 işçiyi kapsıyor. Törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan da katıldı.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli'de çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Keskin, bazı kişilerin kendilerine torpil istekleriyle geldiğini ifade ederek, imkanları olsa bu ücretlerden daha yükseğini vermeleri gerektiğini vurguladı. Ancak belediyenin bir fabrika olmadığını ve kendilerinin birer patron değil, işçilerin arasından gelen birileri olduklarını söyledi.

Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu

Sözleşme imzalanmadan önce CHP adayı Emrah Şahan'la da görüştüğünü aktaran Muammer Keskin, onun onayı olmadan bir toplu sözleşmeyi imzalamayı doğru bulmadığını dile getirdi. Keskin, Şişli'deki çalışanlara verdiği destek için teşekkür ederek, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: gazete duvar