İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cüneyt Özdemir'in programına katılarak İstanbul için yapılacak projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yeni bir metro hattının yapılacağını duyurdu ve Avrupa ile Anadolu yakasını birbirine bağlayacak olan "Hızray" projesinden bahsetti. Bu projenin İstanbul'un en büyük projelerinden biri olacağını belirten İmamoğlu, metronun 1 yıl içinde hayata geçirileceğini söyledi.

İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

İmamoğlu, İstanbul'da şu ana kadar 65 kilometrelik bir metro hattı açtıklarını ve 63 kilometrelik yeni hatların yapımının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbullulara bir müjde daha vererek yeni bir boğaz geçidi yapacaklarını ve Marmaray'a rakip olacak olan Hızray projesinin 1 yıl içinde yapımına başlanacağını duyurdu.

Hızray projesi, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü'nü birbirine bağlayacak ve diğer metro hatlarıyla entegre olacak. İmamoğlu, projenin detaylarını da paylaşarak, "Hızray, 140 km hıza ulaşabilen, 74 km'yi 53 dakikada alabilen ve 13 istasyonla bağlantıya sahip bir proje olacak. Proje, bakanlığa sunuldu ve uluslararası görüşmeleri devam ediyor. İstanbul'un tarihinin en önemli projelerinden biri olan Hızray projesinin değeri 6 milyar doları buluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: karar