"Burç Spekülatörü Nuray Sayarı: 'Murat Kurum Kazanacak' Tahminimde Doğum Saati Yanlış Verilmişti "Burç Spekülatörü Nuray Sayarı: 'Murat Kurum Kazanacak' Tahminimde Doğum Saati Yanlış Verilmişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sağlık çalışanlarına şiddeti katalog suçlar kapsamına aldık. Şifa vermek için görev yapan sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmasına müsamahamız yoktur. Sizlerin görevlerinizi huzur ve güven içinde yerine getirebilmeniz amacıyla elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, "Tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Ülkemizin dört bir yanındaki sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık ordusunun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum. Canı yanan, umut arayan bir hastaya şifa bulmanın yeri doldurulamaz. Sizler böyle manevi yüksek bir vazifeyi icra ediyorsunuz. Sağlıktan daha değerli bir nimet olmadığının hepimiz farkındayız" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin sağlık altyapısına yapılan devasa yatırımların, Covid-19 döneminde karşılığını fazlasıyla aldığını belirtirken, şehir hastanelerinin deprem ve salgınla mücadelede sembol haline geldiğini ifade etti. Özellikle deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda şehir hastanelerinin kritik roller üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, sağlık altyapısının sürekli olarak güçlendirileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin artık katalog suçlar kapsamına alındığını belirterek, şiddete karşı sıfır tolerans politikası izleyeceklerini vurguladı. Sağlık çalışanlarının görevlerini huzur ve güven içinde yerine getirebilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Erdoğan, sağlık personelinin özlük haklarından çalışma şartlarına kadar her alanda destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Birgün