HDP eski Eş Genel Başkanı ve şu an DEM Parti Van Milletvekili olan Pervin Buldan, Çözüm Süreci'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve Hamas Lideri Haniyye Ateşkes İçin Görüştü Erdoğan ve Hamas Lideri Haniyye Ateşkes İçin Görüştü

Buldan, İmralı Heyeti'nde Öcalan'ın önerisiyle grup başkanvekili olarak seçildiğini belirtti ve o dönemde Adalet Bakanlığı'ndan bir gün önceden haber geldiğini, ardından adaya gidip görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Görüşmelerde alınan notları sabaha kadar yazdıklarını ve devletin bu notları Kandil'e götürmelerini istediğini aktardı.

Kandil dönüşü devlet yetkilileriyle görüştüklerini belirten Buldan, sürecin sonunda görüşmelerin kesildiğini ve devlet yetkililerinin bu süreci bıçakla kestiğini ifade etti.

Buldan, sürecin heba edildiğini ve başta bir heyecan olduğunu ancak sonunda birçok olay yaşandığını, sürecin sonunda hayal kırıklığı yaşandığını dile getirdi.

Çözüm Süreci'nin yeniden başlayıp başlamayacağı sorusuna Buldan, şu an için bu koşulların olmadığını ve başlasa bile eskisi gibi olmayacağını düşündüğünü belirtti. Öcalan'ın bu süreçte olmazsa olmayacağını ve sürecin farklı yöntemlerle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, siyaseti bırakacağını ve siyasi arenadan ayrılacağını, ancak bu mücadeleyi bırakmayacağını ve siyaset dışında farklı alanlarda aktif olmayı düşündüğünü söyledi.

Kaynak: gerçek gündem