Sivas Gemerek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Bir Eve Yıldırım Düştü! Sivas Gemerek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Bir Eve Yıldırım Düştü!

Bolu Belediye Encümenine, şehir dışından vasıtalarla kente cadde hayvanı getiren birey ya da müesseselerin tespit edilmesi halinde, 1 milyon lira ila 5 milyon lira arasında para cezası kesme yetkisi verildi.

Bolu Belediye Encümeninde CHP'li ve İYİ Parti'li meclis abonelerinin cadde hayvanlarına ait önergesi ele alınırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bolu'ya çok rakamda hayvan getiriyorlar sağdan soldan. Tespit edilebilmesi durumunda  bunu yapan şahıslara 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye'de ilk yapılacak." dedi. Yapılan oylamada Belediye Encümenine bu şahıs veya müesseselere 1 milyon lira ila 5 milyon lira arasında para cezası kesme görevi verildi

KÖPEKLERİ BİZİM MÜCAVİR SAHAMIZA ATIP KAÇIYORLAR"

Belediye Encümeninde, CHP'li meclis azaları Mehmet Korkmaz ve Saadet Dişli ile İYİ Parti'li Ahmet Yılmaz'ın cadde hayvanlarına ait önergesi ele alındı. Mevzuyla alakalı görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bolu'ya çok rakamda hayvan getiriyorlar sağdan soldan. Belediyelerin vasıtalarıyla bu cadde hayvanlarına vazgeçiyorlar. Köpekleri bizim mücavir sahamıza vazgeçip, kaçıyorlar. Yasayı inceledik. Yasada buna ait hiçbir karar yok. Hayvana makûs muameleye ait karar ve cezalar var. Ama bir yere toplu hayvan vazgeçmenin cezası yok." ifadelerini kullandı.

1 MİLYON LİRADAN 5 MİLYON LİRAYA VARAN PARA CEZASI

Özcan, bu mevzuda caydırıcı olmak istediklerini vurgulayarak, "Tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye'de ilk yapılacak." dedi. Yapılan oylamada Belediye Encümenine, "cadde hayvanlarını toplu biçimde şehir dışından Bolu'ya getirip vazgeçen birey ve müesseselere, 1 milyon liradan 5 milyon liraya kadar para cezası verme yetkisi"ni içeren önerge rey birliğiyle kabul edildi.(Sondakika)

Editör: Haber Merkezi