Ayrıntılar gelecek...

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, daha önce yüzde 42,6 olarak duyurulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini belirtti. Bakan Işıkhan, ayrıca bu zamdan kaynaklı farkların Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içinde emeklilere ödeneceğini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden çalışma hayatına dair kanun teklifinde yer alan madde, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını içeriyor. Bu düzenleme, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini olumlu bir şekilde etkileyecek ve maaşlarda önemli bir artış sağlayacak.

Emeklilere yapılacak zam oranındaki artış, mevcut ekonomik koşullar ve enflasyon göz önüne alındığında, emeklilerin maaşlarının daha güçlü bir şekilde değerlenmesine katkı sağlayabilir. Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre, bu zamdan kaynaklı farklar, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içinde emeklilere ödenecek

Kaynak: karar