Kocaeli Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli'nin Körfez ilçesinde İstanbul mevkiinde bir kişi tır şoförünü rehin aldı. Körfez Sevindikli ilçesinde polis ve jandarma yolu kapatarak trafiği engelledi.

Şüpheli, kendisini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediğine ikna etmeye çalışan ekiplere anlattı.

Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı

Ayrıntılar gelecek...

Şahsı ikna etme çabaları devam ederken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Kişi ayrıca sosyal medya hesabından canlı yayın başlattı.

Polis ve jandarma onu ikna etmeye çalışırken, kaçıran kişi sürpriz bir talepte bulundu. Kendisini ikna etmeye çalışan yetkililere sadece İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istediğini söyledi.

Sosyal medyada açık canlı yayın!


Olayın daha da sansasyonel bir boyut kazandığı an, adamın sosyal hesabı üzerinden canlı yayın yapmasıyla yaşandı.

Canlı yayında büyük bir haksızlığa uğradığını ve elinde delil olduğunu iddia eden adam, kendisini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dışında kimseyle konuşmayacağını söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI TELEFONLA DEVREDE

Telefon görüşmesinin ardından Fatih B. teslim olmayı kabul etti. Bu süreçte tüm Türkiye canlı yayında olup bitenleri nefesini tutarak izledi.


Fatih B.'nin, "Bakanım siz bana bu işin peşini bırakmayacağım diye söz verin" şeklindeki sözlerinin ardından Bakan Yerlikaya, "Ben Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak söz veriyorum. Ben senin yanına Faruk'u gönderiyorum. Faruk benim Gaziantep Valiliğinden bu yana tanıdığım biridir. Sonradan mahcup olacağın bir yanlış yapma. Sen şimdi teslim oluyorsun. Arabada giderken de ben seninle konuşacağım" dedi.


Fatih B. rehineyi serbest bıraktıktan sonra araçtan indi. Özel harekat polisi beklerken hemen etkisiz hale getirildi. Ekiplerin olay yerine profesyonel müdahalesi yaralanma veya can kaybının önüne geçti. Bu, tüm takımlar ve seyirciler için büyük bir rahatlama oldu.

Tır şoförünü rehin alan adamı Bakan Yerlikaya telefonda böyle ikna etti

Gözaltına alınan şüphelinin son sözleri yürekleri dağladı. Canlı yayında kızını 2 yıldır göremediğini açıklayarak yardım istedi. "Bana kızımı göster" diyen Fatih B.'nin bu sözleri, yaşadığı derin kişisel dramı ortaya çıkardı.
 

Kaynak: karar