Ayrılık Çeşmesi Durağında Genç Kadın İntihar Etti Ayrılık Çeşmesi Durağında Genç Kadın İntihar Etti

Türk sanat müziğinin ustalarından Yüksel Uzel, Güney Afrika'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşında vefat eden Uzel, 1970'li yıllardan bu yana Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu.

Sunucu ve yazar Onur Akay acı haberi duyurdu.

Akay, yazısında şunları söyledi: "Maalesef en değerli sanatçılarımızdan Yüksel Uzel bu sabah Güney Afrika'da vefat etti. 74 yaşındaki değerli sanatçımız uzun süredir sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Cenazesi Salı günü İstanbul'a götürülecek ve defnedilecek" dedi.



YÜKSEL UZEL KİMDİR?

Annesi Rizeli Çerkes ve Gürcü asıllı olan ünlü sanatçı, İstanbul'da doğdu. Asıl adı Yüksel Katmer olan sanatçı, 19 Nisan 1950'de İstanbul'da doğdu. Babasının genç yaşta ölmesi üzerine liseyi bırakmak zorunda kaldı.

MÜZİK KARİYERİNE İSTANBUL'DA BAŞLADI


Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'nda korist olarak başladı. İlk albümünü 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda gerçekleştirdi. Uzel, ilk albümünü 1979 yılında o yılların en önemli plak şirketlerinden Kervan Plak ile çıkardı. Albümün "Hepsi Benden" ve "Gülmeyi Unuttum" gibi şarkıları büyük beğeni topladı.

ÇOK SAYIDA FİLM VE DİZİDE ROL ALDI

Bu albümle Uzel, Türk sanat müziğinin en önemli seslerinden biri haline geldi. Uzel, kariyeri boyunca pek çok başarılı albüme imza attı. "Yalnızlıklar Türküsü", "Gözyaşı Bir Gözyaşı", "Sevgiye Gönül Verenler", "Gönülden Kalbe" gibi albümleri Türk sanat müziğinin klasikleri arasında yer almaktadır. Uzel birçok film ve televizyon dizisinde de rol aldı.

Kaynak: KARAR