Lunaparkta çalışan Mustafa başına çarpan oyuncakla ağır yaralandı Lunaparkta çalışan Mustafa başına çarpan oyuncakla ağır yaralandı

Kozlu ilçesinde fotoğrafçı Nejat Kaskun, 20 Temmuz gecesi düğün fotoğrafı çekiminden dönerken görüntüleri aktarırken ani bir elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi sonrası hard disk arızalanınca 12 çiftin düğün videolarına artık ulaşılamadı.

Çiftler, kendilerine "en mutlu günlerini" hatırlatacak videolara ulaşamasa da fotoğrafları teslim edildi. Fotoğrafçı Kaskun daha sonra sabit diskteki verileri kurtarmak için İstanbul'daki bazı firmalarla görüştü. 3 firmadan ret yanıtı alan Kaskun, daha sonra yabancı bir firmayla anlaşarak hard diski Rusya'ya sevk etti. Diskte "okuma kafası arızası" ve "plakalarda metal tozu" tespit edildi. 5 aydır fotoğraf çekimi için çaba harcansa da şikayetçi olmayan çiftleri yine güzel haberler bekliyor.

'EN MUTLU GÜNÜMÜZÜN VİDEOSUNU İZLEYEMEDİK'

2 Temmuz'da kına töreni, 3 Temmuz'da da düğün yapan madenci Yusuf ve eşi Yonca Akbıyık (26), ellerinde sadece yakınlarının cep telefonuyla çektiği dans videosunun olduğunu söyledi. Yusuf Akbıyık, 6 aydır mağdur olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Çok mağduruz, 6 aydır bekliyoruz. 'Yurt dışına gönderdik' dediler ve hala bekliyoruz. Fotoğrafçı şunları söyledi: "Sabit disk çizildi ve yandı." Sabit disk arızası bu yüzden bekliyoruz, fotoğraflarımız var ancak videomuz yok. Bu çok kötü bir şey. Ailemiz de bekliyor, çok mutsuzuz. En mutlu günlerimiz ilk ve sondur. Mağduruz, sadece bekliyoruz. “En mutlu günümüzün videosunu göremedik” dedi.

GÖRÜNTÜLERİ KURTARMAK İÇİN 50 BİN LİRA HARCAMIŞ

12 düğün çekimine ait görüntülere henüz ulaşamayan ve bunları kurtarmak için şu ana kadar 50 bin lira harcadığını söyleyen fotoğrafçı Nejat Kaskun, şunları söyledi: "Önemli bir harddisk olduğu için yetkili veri kurtarma merkezine getirdik. hakkında. İstanbul'da 3 farklı yere götürdük ama istediğimiz yanıtı alamadık. Çünkü bu sorunun Türkiye'de olmayan teknolojiyle çözülmesi gerektiği söylendi. Yurt dışı merkezli bir firmaya teslim ediyoruz. "Okuyucu kafası arızası" olduğunu, "plakalardaki metal tozu" nedeniyle verilerin bize gösterilmediğini, ani akım kesintisi nedeniyle "devre 2'de sorun" yaşandığını söylediler. "Veri kurtarma işlemi normalde 36 saat içerisinde tamamlanabilecek bir işlem olsa da donanımsal sebeplerden dolayı bu durumun uzun sürebileceği söylendi" dedi.

Kaskun, başvurduğu 3 firmanın kendisine "veriler kurtarılamaz" dediğini ancak çözüm aramaktan vazgeçmediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Çözüm bulmak için elimizden geleni yaptık. Sabit disk çok önemli olduğundan aynı üretim hattından gelen "bağışçı" disklerle çözüm bulunabilir. Bunun için de ancak yurt dışından temin edilebilecek bir markanın malzemeleri gerekiyor. Bu nedenle firma bize belirli bir süre veremiyor. Artık donanım sorunları çözüldüğüne göre yazılım sorunları devam ediyor. Bu sorunun çözümü için müdahaleler yapılıyor” dedi.

'12 ÇİFTİMİZ MAĞDUR OLDU'

Kaskun, düğün resimlerini bir an önce sahiplerine ulaştırmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"12 çiftimiz mağdur oldu. Bu konuyla ilgili sürekli iletişim halindeyiz. Bize soru sorduklarında aldığımız cevapları onlara verdik. Bu konuda sorun yaşadığımız bir çift yok. Tüm fotoğrafları teslim ediyoruz. Dış mekan fotoğrafçılığı ve düğün hikayeleri sağlıyoruz. Şu anda veri kurtarma merkezi yalnızca düğün gecesi videolarını düzeltmeye çalışıyor.

Şu ana kadar herhangi bir şikayet ya da yasal işlem olmadı. Parasını isteyen çiftlere paralarını iade ediyoruz. Şimdilik 2 kişiye para iadesi yaptık ama geldiklerinde videoları onlara vereceğiz. Beklemek isteyenler de oldu. \'Her durumda, videoyu aldığımızda parasını ödeyeceğiz. Hatta USB belleklerini bırakıp "Hazır olduğunuzda bize haber verin" diyen çiftlerimiz bile var. “Videoları bize verdiğiniz anda onları hafızalarınıza aktaracağız ve size müjdeyi vereceğiz.”

Kaynak: KARAR