Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyuruldu.

Depremin saat 16:09'da gerçekleştiği ve 7 km derinlikte olduğu belirtildi.

Deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul ve Tekirdağ gibi birçok ilde de hissedildi. İlgili kurumlar ve AFAD ekipleri, saha taramalarına başladı ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.

Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını ve şu an için herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirtti.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, ülkeyi ve milleti afetlerden koruma temennisinde bulundu.

AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada ise, depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesinin yanı sıra, gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

Editör: DS Haber