Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikanın 1 Mayıs kararını açıkladı. Çerkezoğlu, Taksim'in özgürleştirilmesinin Türkiye'de demokrasi mücadelesiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti ve işçi sınıfının dünya çapındaki demokrasi kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.

Çerkezoğlu'nun açıklamalarından bazıları şöyle:

"1 Mayıs 2024, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs'ı olacak. Emek ve demokrasi mücadelemizin yeni bir dönemini 1 Mayıs'ta başlatıyoruz. Ülkemizde 1 Mayıs'ların bir simgesi var, Taksim Meydanı. Taksim Meydanı 77'den beri yüreğimizde yaradır. Taksim Meydanı, yeniden yasaklandığı günden beri içimizde yaradır. Bu yıl yüzümüzü yeniden Taksim Meydanı'na dönüyoruz. 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak, her işçinin, emekçinin hakkıdır. Bunu engellemek hukuka aykırıdır, açıkça suçtur. O yüzden 2024 1 Mayıs'ında Taksim'de olmak ekmeğe, adalete, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmaktır, en önemlisi memlekete sahip çıkmaktır. 1 Mayıs'ta demokrasi şimdi, Taksim şimdi diyoruz. Kararımız kesindir. 1 Mayıs'ta bir elimizde karanfil, bir elimizde çocuklarımızla Taksim Meydanı'na yürüyeceğiz. Taksim 1 Mayıs alanıdır, Taksim ekmektir, Taksim adalettir."

Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi

Bu açıklamanın ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu da "1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda buluşalım" çağrısı yapmıştı. KESK, açlığa, işsizliğe ve güvencesizliğe karşı bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulamıştı.

1 Mayıs için Taksim'de gerçekleştirilen çağrılar, işçi ve emekçi haklarının savunulması, demokrasinin güçlendirilmesi ve adaletin temsil edilmesi açısından önem taşımaktadır.

Kaynak: Karar