GÜNDEM

Son dakika...TSK Kuzey Irak'a hava harekatı başlattı

Milli Savunma Bakanlığı, son durumu paylaşarak, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Kahraman Mehmetçik en zorlu arazide PKK'lı teröristlere hain saldırının bedelini ödetmeye devam ediyor. Son 24 saatte etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57'ye yükseldi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor" açıklamasında bulundu. Yapılan operasyonlarda ölen PKK'lıların 9'u Suriye, 48'i ise Irak'ın kuzeyinde olduğu belirtildi.

MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 29 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Harekatın, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek, bölgedeki terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, MSB'nin açıklamasında harekat sırasında azami oranda yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı vurgulandı.

Bu operasyonlarda, terör örgütü mensuplarının kullandığı mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedefin imha edildiği bildirildi.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesine vurgu yapılırken, yapılan operasyonların milletin beka ve güvenliği için azim ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Bu operasyonlarda, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların, çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

Aynı zamanda MSB tarafından yapılan başka bir açıklamada, son 24 saat içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57'ye yükseldiği, operasyonların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.