İbrahim Ömer Gönül, masasında 100'e yakın halka arz başvurusu bulunduğunu ancak hepsinin onaylanması gerekmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Halka arzlarda çok hızlı ilerlemek her zaman iyi bir fikir olamaz. Pazarın bozulması ve listelemeyi sağlamak için yeterli talebin olup olmayacağına yakından bakmak önemlidir.''

Bloomberg'den Fırat Kozok ve Tuğçe Özsoy'un haberine göre bu yıl 47 şirket İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz sürecini tamamlayarak orta değişimle toplamda yaklaşık 66 milyar lira yani 2,9 milyar dolar topladı.

Gönül, 2023 yılının 50 civarında halka arzla bitebileceğini söyledi.


Gönül, hisse senetlerine olan talebin artırılmasının önemli olduğunu ancak bu yatırımcıların oyun oynar gibi borsaya girmelerini istemediğini söyledi.
 

“Birçok yatırımcı yalnızca halka arz edilen hissine bahis yapıyor ve her zaman çok yüksek kar elde edeceklerine belirtildi.

Ancak kârın devamlılığı hiçbir zaman garanti edilemez” diyen Gönül,  devlet garantili getiri isteyen vatandaşlar için daha uygun çözümün tahvil satın almak olacağını sözlerine ekledi.

Borsa İstanbul'da Rekor Seviyeler ve Dalgalanmalar: Yatırımcılar Belirsizlikleri Yakından Takip Ediyor Borsa İstanbul'da Rekor Seviyeler ve Dalgalanmalar: Yatırımcılar Belirsizlikleri Yakından Takip Ediyor

"Yavaşlama Bekleniyor"

Sonuç olarak Gönül, "Kayıt oranlarının artması nedeniyle listeden çıkmaması durumunda bu durum yeni kayıt gidiş yavaşlamaya neden olabilir" diye beklediğini ifade etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi