"Sputnik Emekçilerinin İşten ÇıkarılmaTBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gündemde"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sputnik Türkiye ofisinde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyelerinin işten çıkarılmasına ilişkin gelişmeler gündeme geldi. CHP milletvekilleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a bu konuda sorular yöneltti ve işten çıkarılan gazetecilerin durumunun çözülmesi çağrısında bulundu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Sputnik'in Türkiye'deki işten çıkarmalarına dikkat çekerek, "Bizim ülkemizde Sputnik kıyım yaptı, siz bakanlık olarak bi şey yapmadınız. Siz bir Rus firmasının yapmış olduğu kıyıma sessiz kalıyorsunuz. Acaba Cumhurbaşkanını Putin ile olan kardeşliğinden dolayı mı Sputnik'e bir ayrımcılık var?" şeklinde sorular sordu.

Sputnik'te sendikal özgürlüğün ve Anayasa tarafından korunan hakların ihlal edildiğine dikkat çeken CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, işten çıkarılan gazetecilerin işlerine geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ise, Bakan Vedat Işıkhan'ın grevle ilgili sorulara yanıt vermediğini belirterek, bu durumun Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti.

MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan bu görüşmelerle, Sputnik emekçilerinin işten çıkarılmasının Anayasa ve yasal haklar açısından nasıl bir etkisi olduğu tartışılmış oldu. Bu konudaki sorunun çözümüne yönelik adımların atılması bekleniyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi